Mirela Holy

Mirela Holy (Zagreb, 15. prosinca 1971.) hrvatska je političarka, spisateljica i osnivačica stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORaH. 

Holy je diplomirala etnologiju i kulturalnu antropologiju te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla i doktorat iz područja humanističkih znanosti. U Narodnom sveučilištu Dubrava bila je voditeljica akcija i manifestacija od 1999. godine. Nakon dvije godine prelazi u Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja gdje je radila do 2005. godine. Sljedeće tri godine provela je u Maksima komunikacijama iz Zagreba gdje je bila voditeljica projekata, a kasnije i izvršna direktorica. Bila je ministrica u Vladi Zorana Milanovića od 2011. do 2012. godine, a aktivno se zauzima za rješavanje pitanja ravnopravnosti spolova, ekoloških pitanja i prava svih manjina.

Objavila je nekoliko stručnih radova i tri knjige: Apokalipsa (1991.), Mitski aspekti ekofeminizma (2007.) te Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju (2017.). Članica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Hrvatskog etnološkog društva.


Izvor slike: Wikipedia/Vlada Republike Hrvatske