Izjava o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka

 

 

Privatnost podataka

 

TIM press d.o.o. obvezuje se zaštititi osobne podatke kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici TIM press-a i poslovni partneri odgovorni su za zaštitu privatnosti podataka kupaca.

Internetske stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka TIM press. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. TIM press ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. TIM press d.o.o. obvezuje se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

 

Izjava o korištenju datoteka kolačića za korisnike

 

Kako bi ova internetska stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačić). Preko 90 % svih intenetskih stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 26. svibnja 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem internetske stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.


Što je kolačić?


Kolačić je informacija internetske stranice koju posjetite spremljena na vaše računalo. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za internetsku stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internetsku stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako vi to omogućite – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, možete pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.


Kako onemogućiti kolačiće?


Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati na vašem internetskom pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na internetskim stranicama.

 

Unos i prijenos osobnih podataka


Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.