#DKDD

Pozivamo vas na događanje „Dobra knjiga u dobrom društvu“ koje će se uz potporu Ministarstva kulture i medija te partnerstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice održati u srijedu, 29. ožujka 2023. s početkom u 14:30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

„Dobra knjiga u dobrom društvu“ inicijativa je naše izdavačke kuće za stvaranje nacionalne platforme svih koji potiču čitanje kao važan oblik vlastitog znanja i razvoja te promicanje važnosti kulture dijaloga. Tema događanja u Zagrebu je U globalnom dvorištu i ima tri dijela: panel s respektabilnim sudionicima iz različitih područja, razgovor dvojice zanimljivih gostiju na temu čitanja i brendiranja te inspirativnu pričaonicu čovjeka koji je približio matematiku široj populaciji.

Dotaknut ćemo se važnosti čitanja i prijenosa znanja u globalnom dvorištu, povezivanja sa svijetom u kojemu cijenimo svoju, ali i tuđu kulturu. Razgovarat ćemo i o ulozi medija u poticanju čitanja, brendiranju u globalnom dvorištu te o dojmu koji ostavljamo u svijetu. Ukratko, širit ćemo znanje i promovirati čitanje uz interakciju s publikom. Kao podlogu za razgovor izabrali smo sljedeće naslove: Erika Fatland – Sovjetistan; Sylvain Tesson – Snježni leopard; Jean Ziegler – Kako sam unuci objasnio kapitalizam; Shaun Walker – Taj dugi mamurluk i Francis Fukuyama – Identitet.

Budite dio „Dobre knjige u dobrom društvu“ s Vlatkom Kolarović, Ksenijom Banović, Tamarom Babun, Hrvojem Balenom, Ivanom Koprićem, Danicom Ramljak, Višeslavom Raosom, Dubravkom Sinčić Ćorić, Draženom Klarićem, Božom Skokom i Tonijem Milunom. Za vrhunsku glazbenu kulisu pobrinut će se Ante Gelo, a naši medijski pokrovitelji i donatori osigurat će dodatne informacije i zdravu okrepu.

Svojim dolaskom podržite ovu inicijativu. Naš je moto: Čitaj, uči, uživaj!


Snježana Bahtijari, voditeljica projekta „Dobra knjiga u dobrom društvu“, 7. ožujka dala je intervju Boženi Matijević iz Večernjeg lista, u kojem je predstavila projekt i njegove ciljeve.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.


Voditeljica našeg projekta, Snježana Bahtijari, dala je intervju za Večernji TV u kojem je ispričala kako je projekt nastao, iznijela njegove ciljeve i predstavila sudionike panela te naslove TIM pressa koji će služiti kao podloga za razgovor.

Cijeli intervju možete pogledati i poslušati ovdje.


Još jedan dan nas dijeli od DKDD-a! Program događanja možete pronaći ovdje.


Nakon mjeseci truda, rada, sastanaka, dogovora i planiranja, došao je i dan kada smo uspješno u djelo proveli prvu, zagrebačku fazu projekta „Dobra knjiga u dobrom društvu“!

Pred punim auditorijem u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, naši su panelisti pokazali da su čitanje, znanje, komunikacija i dijalog veoma važne teme u našem društvu.

Zahvaljujemo svima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u organizaciji i provedbi ovog inovativnog projekta poticanja čitanja, a osobito Ministarstvu kulture i medija, ministrici Nini Obuljen Koržinek, Ivici Poljičku, Renati Margetić Urlić i Ani Perišić Mijić, ravnateljici Nacionalne i sveučilišne knjižnice Ivanki Stričević, Sofiji Klarin Zadravec, Maji Priselac, Dobrili Zvonarek i Miri Pavleku.

Bez sudionika programa, moderatorica Vlatke Kolarović i Ksenije Banović, i panelista Višeslava Raosa, Tamare Babun, Hrvoja Josipa Balena, Ivana Koprića, Danice Ramljak, Dubravke Sinčić Ćorić, Dražena Klarića, Bože Skoke, Tonija Miluna te glazbenika Ante Gele u čijim smo zvucima gitare uživali, ne bismo saznali mijenja li čitanje zaista svijet i koja je poveznica između identiteta i brendiranja, a dobili smo i uvid u neke zanimljive detalje njihovih odnosa s knjigama.

Zahvale idu i našim medijskim pokroviteljima: Večernjem listu, Lideru, Zaposlenoj, Poslovnom dnevniku, Poslovnom FM-u, QLifeu, Yammat FM-u, Apertusu; donatorima i sponzorima: Zdravom pinklecu, Letiziji, Jabuka.hr-u, Smarteru, Jamnici, ambasadoricama čitanja „Dobre knjige u dobrom društvu“: Alenki Radović Pevec, Lidiji Gašparović, Vesni Jurić Bulatović, suradnicama: Maji Kojić, Jasni Glavaš, Aleksandri Gavrilović, te na kraju, ali ne i manje važnima, prijateljima „Dobre knjige u dobrom društvu“: Boženi Matijević, Ani Balić, Letiziji Zadravec, Ani Gruden, Miodragu Šajatoviću, Krešimiru Macanu, Draženu Novaku, Antoneli Radman, Nataši Božić Šarić, Tamari Džebić, Zrinki Turaliji Kurtak, Darku Bukoviću, Tončici Čeljuski, Antoniji Vrčić, Ivoni Kovačević, Ani Kareš i Dariju Topiću.

Pratite nas i dalje kako biste saznali za nova događanja u okviru ovog projekta, a dotad: Čitaj, uči, uživaj!


Božena Matijević, novinarka Večernjeg lista, napisala je opsežan prikaz događanja u sklopu projekta Dobra knjiga u dobrom društvu koje se odvilo u Zagrebu, te najavila drugo događanje koje projekt seli u Split. Cijeli prikaz možete pročitati ovdje.


Medijski pokrovitelji: Večernji list, Lider Media, Yammat FM, Zaposlena, Poslovni FM, qLife, Poslovni dnevnik, Apertus

Donatori: Zdravi pinklec, Letizia, Smarter, JabukaHR, Jamnica